selvfolelse

Selvfølelse – verktøy for bedre selvfølelse

Øystein Kalseth Blogg, Selvutvikling Leave a Comment

Verktøy for å skape bedre selvfølelse!

Alle av oss har en personlig subjektive mental, emosjonelle, fysiske og åndelige ryggsekk. I ryggsekken legger det uendelig mange positive (og negativ) minner, opplevelser og hendelser som har formet og dannet deg til den personen du er i dag.

Dessverre er det mange av oss som går rundt med en skadet selvfølelse. Det vil si at men ikke synes om seg selv som den man er, men er mer avhengig av de resultatene man gjør. For eksempel få men høre: Ååå så flink du er, eller noe lignende! Kjenner du deg igjen?

Ettersom vi lever i ett prestasjonsamfunn får vi mer oppmerksomhet i forhold til hva vi gjør enn for hvem vi er. Dette betyr at mange føler de må produsere gode resultater, for å bli sett, hørt og anerkjent, noe som er en «farlig» måte å se på folks verdi ifølge mine holdninger til livet.

Tillit er ferskvare og kan selvfølgelig gå opp og ned på en brøkdel av et sekund. Mitt råd til deg er å alltid tenke at du er noe – uansett hva du gjør!

Det betyr at du alltid kan ha en høy selvfølelse, elske deg selv for den du er og ikke bekymre deg så mye for at du nå og da yter litt dårligere enn forventet.

Så la selvfølelsen kontrollere resultatet – i stedet for å la resultatene styre og påvirke selvfølelsen!

Her er noen gode øvelser som du kan bruke daglig for å holde selvtilliten på topp.

1) Fortell deg selv i tankene dine: Jeg er mer enn helt okay for den jeg er, uansett hva jeg gjør!

2) Fokuser på alt som du er takknemlig for i livet ditt akkurat nå!

3) Ingen er perfekt, og jeg trenger heller ikke å være det for at livet skal føles fantastisk å leve!

4) Jeg er god nok og jeg elsker meg selv for den jeg er!

5) Å kjenne daglig lykke er ikke en tilfeldighet, det er et valg og en ferdighet!

6) Jeg tror på meg selv og min evner!

7) Jeg er frisk, jeg er fri, jeg er full av energi!

Gjenta disse affirmasjonene, og påstandene hver dag , så kommer du ganske snart til å føle stor positiv forskjell i din egen selvfølelse.

Det er viktig å få lov til å gjøre feil noen ganger, dersom målet er å gjøre det rette. Hvordan skal du ellers få nye erfaringer og utvikle deg som person?