Tre enkle leveregler

Øystein Kalseth Arkiv, Blogg, Selvutvikling Leave a Comment

Tre enkle leveregler

1. Om du ikke går etter det du ønsker deg, vil du aldri få det.

Ofte kan det være skummelt å gå inn for noe. Man vet hva man vil, men man tør ikke å satse. Kanskje er det selvtilliten som står i veien, at man tror man ikke kommer til å klare det. Det kan være det at veien føles så lang å gå at man gir opp allerede før man har startet. Frykten for å mislykkes kan være så stor at det hindrer oss i å prøve å nå målet vårt. Men man må starte på bunnen for å oppnå ting. Petter Northug jr. ble ikke verdensmester uten å jobbe for det. Han startet på samme nivå som alle oss andre, og jobbet seg oppover. Uten å satse for å nå målet, når man det aldri!

2. Om du ikke spør, vil svaret alltid være nei.

Mange kan kjenne seg igjen i at det er skummelt å be om noe, særlig når det kommer til å be om en tjeneste eller hjelp til noe. For enkelte har redselen for en avvisning ofte gjort at de ikke har turt å spørre i det hele tatt. Men hva er det verste som kan skje? Ber man om noe, er svaret enten ja, eller nei. Det er ikke verre enn det. Hvis man lar være å spørre på grunn av frykten for et nei, blir svaret uansett nei. Da er det jo bedre å spørre, for da er i hvert fall muligheten for et ja der!

3. Om du ikke går fremover, vil du alltid befinne deg på samme sted.

For å utvikle oss som mennesker, er vi avhengig av hele tiden å ta ett og ett skritt fremover. Det handler om å tre ut av komfort sonen og utfordre seg selv. Vi trenger å føle at vi utvikler oss for å få maks ut av livet. Selv om det kan føles trygt å holde seg innenfor komfort sonen, så vil det medføre at livet kan føles veldig meningsløst. For å utvikle oss videre og vokse som mennesker, må vi tørre å ta neste skritt, uansett hvor skummelt det kan føles!

Vi må alle jobbe aktivt for å skaffe oss det livet vi ønsker, å bruke disse tre enkle levereglene kan være med på å gi deg det du søker og ønsker deg aller mest. Våg å leve livet og start din endringsprosess i dag.