10 veier til et lykkelig liv

Øystein Kalseth Blogg, Livsstil, Selvutvikling Leave a Comment

Lykkelige mennesker lever lengre, er generelt mindre syk og ser muligheter der andre ser problemer. Lykkelige mennesker er aktive, har nære relasjoner, er oppmerksomme, lærer seg nye ting og gjør gode gjerninger. Alle kan øke sin egen grad av lykke ved å være seg bevisst på egne tanker og følelser, og hvordan man håndterer situasjoner i dagliglivet. Følg veien til et lykkeligere liv ved å følge de 10 levereglene.

 

10 veier til et lykkelig liv

1. Lev i nuet

Ikke bruk tid og energi på å dvele over det som har skjedd tidligere i livet, over ting som har gått galt eller ting du har feilet i. Bruk heller ikke for mye tid og energi på å idealisere en fremtid som enda ikke eksisterer. Lykkelige mennesker lever i nuet, her og nå, og bekymrer seg ikke over ting som enda ikke har skjedd eller bruker energi på å dvele ved fortiden.

2. Vær optimistisk

Bruk tid og energi på ting du har kontroll over. Har du ikke kontroll må du endre strategi for å gjenvinne denne. Husk når du befinner deg i en vanskelig situasjon vil den alltid gå over før eller siden. Sorter dine tanker og følelser slik at vanskeligheter på ett område i livet ikke overskygger andre områder.

3. Hold deg i aktivitet

Fysisk aktivitet og sosialt samvær gjør underverker for helsen. Bli medlem i ett treningsstudio, gå en tur i skog og mark og ta deg tid til å lytte og se på naturens undre. Bli med kolleger ut etter jobb, treff venner på cafe, bli med i ett kor eller en bokklubb. Bare fantasien setter grenser for aktiviteter du kan delta på. Aktive, sosiale mennesker er de sunneste og mest lykkelige.

4. Vær deg selv

Ikke bruk tid og energi på å undre deg over hva andre tenker og mener om deg. Når du unngår dette vil du kunne være deg selv fullt og helt. Lykkelige mennesker er naturlig og ekte, spontane, sier hva de tenker og føler og bekymrer seg ikke over hva tenker og føler om dem.

5. Lik det du gjør

Det er ikke nødvendig å bli værende i ett forhold som er giftig for deg. Du vil ganske sikkert bli lykkeligere om du bryter ut. Det er ikke nødvendig å bli værende i en jobb du mistrives i bare fordi lønna er god. Alt for mange bruker sine beste år på å ha ett for stort fokus på penger og materielle goder. De ofrer gjerne helsa og familie og venner på veien. Lykkelige mennesker gjør det de liker og liker det de gjør.

6. Vær takknemlig

Takknemlighet hjelper deg å takle stress og vonde hendelser. Når du er takknemlig øker det din selvfølelse og selvtillit og medfører ofte at negative følelser forsvinner.

7. Tenk positivt

Positive tanker medfører positive holdninger og handlinger. Å holde vonde følelser og tanker innvendig og ikke få dem luftet, medfører psykisk stress og fysisk ubehag. Lykkelige mennesker får følelsene ut og blir ferdig med det. Jobb med å se den lyse siden av livet og tenk optimistisk!

8. Slutt å bekymre deg

Ikke ta alt så alvorlig, heller ikke deg selv. Lykkelige mennesker bekymrer seg lite og innser at 90 prosent av bekymringene ikke går i oppfyllelse. Husk at bekymringer genererer negative følelser som gjør at du kan gå inn i en negativitet spiral som gjerne medfører unødig bruk av energi du heller kan benytte til å være glad og lykkelig. Slutt med unødige bekymringer i dag og gå morgendagen i møte som ett lykkeligere menneske.

9. Innse at noe som er verdt å gjøre er verdt å gjøre dårlig

Nye utfordringer og å oppleve nye ting er sentrale elementer av lykke. Hjernen blir stimulert av overraskelser, og å håndtere en uventet situasjon på en suksessfull måte gir en kraftig følelse av tilfredshet. Mennesker som gjør nye ting – lære et spill, reise til ukjente steder, er lykkeligere enn mennesker som holder seg til kjente aktiviteter som de allerede gjør bra. Å «Nyte moroa av å feile» mens man takler noen skremmende målsetninger er å leve og gjør deg mer lykkelig.

10. Iverksette tiltak

Noen mennesker antar at lykke hovedsakelig er et spørsmål om medfødt temperament: Du er født en Tussi eller en Tigergutt, og det er det. Selv om det er sant at genetikk spiller en stor rolle, er omtrent 40 prosent av ditt lykke nivå innenfor din egen kontroll . Å ta seg tid til å reflektere, og ta bevisste valg for å gjøre livet lykkeligere, er noe som virkelig fungerer. Bruk disse tipsene for å starte på veien til et lykkeligere liv. Om du ikke greier det på egen hånd, ta kontakt med Sun Coaching på telefon 45 20 97 70 eller bruk vårt kontaktskjema for avtale om personlig coaching.